Yestermap

Vlag van Nieuwegein

24-6-1976

Verrassend Nieuwegein

Nieuwegein had een mooie stadsvlag met de loodblauwe ‘N’ en heeft nu een vlag waarin Jutphaas en Vreeswijk zijn verenigd en zo de samensmelting van de voormalige dorpen symboliseert.


De vlag van Nieuwegein werd op 30 april 2002 tijdens de festiviteiten rondom Koninginnedag voor het eerst gehesen. Dit werd gedaan door de toenmalige burgemeester Cor de Vos, ondersteund door Scouting Vreeswijk. De nieuwe vlag vervangt hiermee de oude, die werd vastgesteld op 24 juni 1976. De vlag is goedgekeurd door de Hoge Raad van Adel.


Het mooie van deze vlag is, dat je deze mag uithangen wanneer je maar wilt en niets te maken hebt met de officiële regels van de nationale driekleur.


De vlag is exclusief te koop bij de Museumwerf in twee formaten: 30 x 40 centimeter (dit formaat wordt ook wel ‘geusje’ genoemd) voor € 6,50 en 90 x 145 centimeter voor € 17,50.


Kijk verder voor meer informatie over de geschiedenis van de Vlag van Nieuwegein in de Zomereditie van het Stadsmagazine InNieuwegein. en op Wikipedia.

Vlag van Nieuwegein