Yestermap

Museumwerf Vreeswijk

1915

Verrassend Nieuwegein

Museumwerf Vreeswijk is dé de plaats voor de historische binnenvaart en brengt de geschiedenis ervan in beeld.


Bezoekerscentrum

Het "Bezoekerscentrum" is de entree van de Museumwerf aan de zijde van de Wierselaan. In deze ruimte wordt een beeld geschetst van het schippersdorp Vreeswijk. Met een tweetal maquettes wordt de situatie van de bebouwing rond 1915 weergegeven en de huidige bebouwing: u ziet dan duidelijk de verschillen. Tevens zijn met behulp van panelen de waterwegen, sluizen en dorpsgezichten uit de historie van Vreeswijk aangegeven.


Expositiecentrum

In het "Expositiecentrum" treft u een overzicht aan van de binnenvaart. Hier wordt uitleg gegeven over welke typen schepen er waren, hoe ze gebouwd werden, hoe ze voortbewogen werden. Met behulp van panelen, gereedschappen en foto´s kunt u kennis maken met de historische binnenvaart. Naast de vaste tentoonstelling zijn er tijdelijke exposities die een onderwerp uit de oude binnenvaart uitlichten. Natuurlijk kunnen ook kinderen zich in de museumruimte vermaken met interactieve, educatieve elementen.


Buitenmuseum

* De “Roef”

In de losse roef, afkomstig van de oude tjalk Labor Sanitas krijgt u een indruk van het huiselijk leven van de schippersfamilie. In dit oude schippersverblijf vertellen schippersvrouwen hun verhaal. Voor de voortgang van het restauratieproject de Roef, zie de submenu’s onder Werkende Werf.

* Verder kunt u er een variatie aan oude gereedschappen, ankers en dergelijke bewonderen.


Theehuys

Ons sfeervolle Theehuys is gesitueerd aan de Vaartse Rijn met een terras aan het water. U kijkt uit over het water en de daarin gelegen historische schepen. Het Theehuys, waar u kunt genieten van onze (h)eerlijke koffie en thee, is net als de overige gebouwen en het werfterrein, toegankelijk voor valide en mindervalide personen. Het Theehuys is alleen geopend op afspraak. In combinatie met een rondleiding kunt u hier bijvoorbeeld uw verjaardag of jubileum vieren. Ook voor bedrijfsbijeenkomsten kunt u bij ons terecht. Een reservering van het Theehuys dient minimaal twee weken van tevoren aangevraagd te worden.

NB.. In het Theehuys wordt elke laatste vrijdagmiddag van maand van 15:00 tot 18:00 uur het SchippersCafé georganiseerd. Van harte welkom!Bron en meer informatie ook over de vele activiteiten

Website / Facebook

Museumwerf Vreeswijk
Museumwerf Vreeswijk
Museumwerf Vreeswijk
Museumwerf Vreeswijk