Yestermap

Scouting Jan van Hoof

1945

Verrassend Nieuwegein

De Scouting Jan van Hoof groep is een actieve en gezellige vereniging in Nieuwegein. Scouting is populair en met meer dan 125 jeugdleden is er altijd iets te doen bij de Scouting Jan van Hoof groep!


Na de bevrijding in 1945 schoten de nieuwe scouting groepen als paddenstoelen uit de grond. Scouting, toen nog de padvinderij, was verdeeld over verschillende organisaties.


Vlak na de oorlog gaf de Nicolaas parochie uit Jutphaas de aanzet tot het oprichten van een afdeling van verkennerij als onderdeel van de Katholieke Jeugdbeweging. Zo onstond in 1945 de Jan van Hoof Groep. De Jan van Hoof Groep bestond vanaf het begin gelijk uit een verkennertroep en een welpenhorde. Voor de groepsdas koos men de kleuren van Jutphaas: een blauw veld met een rode rand.


Scouting Jan van Hoof Nieuwegein is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting staat voor uitdaging!


Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. De activiteiten zijn er op gericht dat - naarmate de kinderen ouder worden- de begeleiding afneemt en de zelfstandigheid toeneemt.


De Jan van Hoof groep heeft zijn plek op Fort Jutphaas en is een 'landscouting', je kunt al naar de Jan van Hoof groep vanaf 5 jaar!


Bron en meer informatie

Scouting Jan van Hoof

Scouting Jan van Hoof
Scouting Jan van Hoof
Scouting Jan van Hoof