Yestermap

Park Kokkebogaard

1965

Verrassend Nieuwegein

Nieuwegein kent tal van schitterende stadsparken. Een ervan is Park Kokkebogaard gelegen in de wijk Zuilenstein.


Het park is halverwege jaren zeventig aangelegd en geeft de diversiteit van dit unieke prachtige park goed weer. Zo zijn er tal van wandelpaden en waterpartijen, vind je er een nieuwe speelweide met speeltoestellen, een leuke dierenweide met heel veel verschillende dieren, een sportveld (Sportplein Zuilenstein) en ook nog een terrein met volkstuintjes. In het park staat ook het Kunstwerk Under Pressure. Ook bevindt zich in het park De Buurtkamer De Groote Hond.


Ook is het park rijk aan flora en fauna. Zo vinden we er mooie notenbomen, prachtige planten én ook bramenstruiken, in de eeuwenoude boomgaard perenbomen, zien we fraaie knotwilgen en kunnen we volop genieten van verschillende zang- en watervogels. Bovendien kent het park een rijke historie. Immers, hier staat het oudste huis van Nieuwegein (1407!) met twee dichtgemetselde ramen. Waarom? Omdat men vroeger belasting per raam moest betalen ...


Kortom ... Park Kokkebogaard is een uiterst fraai stads- en buurtpark en een schitterende ontmoetingsplek. Om te wandelen, spelen en sporten, om de hond te kunnen uitlaten, met elkaar te kletsen en ook om met de (klein)kinderen te kunnen genieten van al het moois wat het park te bieden heeft.


Bron en meer informatie

Facebook Park Kokkebogaard

Park Kokkebogaard
Park Kokkebogaard
Park Kokkebogaard
Park Kokkebogaard