Yestermap

IJsselbos

1980

Verrassend Nieuwegein

Wandelen in ons unieke Nieuwegeinse "IJsselbos". Erg verrassend in een oase van rust én zo dichtbij ...


Het IJsselbos is ongeveer 19 hectare groot en wordt begrensd door de Kromme- en Hollandse IJssel. Langs het riviertje Kromme IJssel heeft zich moerasbos ontwikkeld. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het bos is rond 1980 aangelegd als een uitvloeisel van een ruilverkaveling in de Lopikerwaard waar het deel van uitmaakt. Destijds zijn duizenden meest snelgroeiende bomen aangeplant. De bomen staan na verloop van jaren erg dicht op elkaar.


In het vrij toegankelijke IJsselbos is een natuurleerpad en rondwandeling van ongeveer drie kilometer uitgezet. Het begin van deze route is aan het Hooglandse Jaagpad in de Nieuwegeinse wijk Hoge Landen. Hier staat de markante en qua architectuur voor Nederland unieke watertoren van Nieuwegein.


Het pad wordt aangegeven door middel van handwijzers van Staatsbosbeheer. NB. In het bos mogen honden loslopen.


Kijk hier voor bron en meer informatie.


Overigens ... er is ook een schitterende vaarroute door het IJsselbos bij Park Oudegein richting Lopikkerkapel ... lijkt de Ardennen wel maar is toch Nieuwegein ... en ook zó dichtbij! En als het straks weer mag kunnen kano's bij Jack's Grillhouse worden gehuurd. NB. Het Stadsmagazine InNieuwegein schreef een boeiend artikel over Jack's Grillhouse.

IJsselbos
IJsselbos