Yestermap

Wandelen in Park Kokkebogaard

Nieuwegein kent tal van schitterende stadsparken. Een ervan is het prachtige Park Kokkebogaard gelegen in de wijk Zuilenstein.

Het park is halverwege jaren zeventig aangelegd en geeft de diversiteit van dit unieke prachtige park goed weer. Zo zijn er tal van wandelpaden en waterpartijen, vind je er een speelweide met speeltoestellen, een leuke dierenweide met heel veel verschillende dieren, een sport- en speelveld en ook nog een stuk met volkstuintjes.

Ook is het park rijk aan flora en fauna. Zo vinden we er mooie notenbomen, prachtige planten én ook bramenstruiken, in de eeuwenoude boomgaard perenbomen, zien we fraaie knotwilgen en kunnen we volop genieten van verschillende zang- en watervogels. Bovendien kent het park een rijke historie. Immers, hier staat het oudste huis van Nieuwegein (1407!) met twee dichtgemetselde ramen. Waarom? Omdat men vroeger belasting per raam moest betalen …

Op dit moment wordt gewerkt aan tal van nieuwe initiatieven o.a. in de "achtertuin" van het Gezondheidshuis De Componist. Voorbeelden zijn een moestuintafels, bloemenpark bij de steiger, watertappunt, ouderen"speeltuin" en een heuse muziektent.

Kortom ... Park Kokkebogaard is een heus buurtpark en een schitterende ontmoetingsplek. Om te wandelen, spelen en sporten, om de hond te kunnen uitlaten, met elkaar te kletsen en ook om met de (klein)kinderen te kunnen genieten van al het moois wat het park te bieden heeft.

Wandel én beweeg dus met plezier door het park en geniet van de natuur (met fraaie flora en fauna) en de omgeving!