Yestermap

Hajé restaurant Nieuwegein (Linielanding)

Verrassend Nieuwegein

Hajé restaurant Nieuwegein (Linielanding) is dé toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Het is de ‘etalage’ voor het achterland.


Op deze plek langs de snelweg A27 kunnen passanten en toeristen terecht voor een lokaal en regionaal geproduceerd hapje en drankje. Zij parkeren er hun auto en kunnen te voet, op de fiets of per kano het gebied verkennen.


Kanoverhuur

* Ontdek vanuit ons restaurant het prachtige Eiland van Schalkwijk en een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie per kano. Kanoën is één van de mogelijkheden waarmee je kan genieten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een samenwerking met verschillende partijen, waaronder de toeristische kanobond Nederland, heeft geleid tot twee kanoroutes: een route naar Lunet aan de Snel en een route naar de Tuinen van Jonkheer Ram. Beide routes zijn heen en terug ca 12.5 km.

* De Waterlinie was een oude verdedigingslinie tussen Muiden en de Biesbosch. Tegenwoordig heeft de Hollandse Waterlinie een nieuwe functie. Het is nu een prachtig gebied, waarin je de geschiedenis volop kunt beleven. Beleef het zelf! Kijk hier voor meer informatie.


Wandelen en fietsen

Vanuit Hajé restaurant Nieuwegein ontdek je de omgeving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ook te voet of per fiets. Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden. Speciaal voor kinderen is er een leuke Kabouterroute bij het restaurant gerealiseerd.


Bron en meer informatie

Hajé


Hajé restaurant Nieuwegein (Linielanding)