Yestermap

Kruidentuin

Verrassend Nieuwegein

En van de paradijselijke plekken in Nieuwegein is de Kruidentuin dat al jaren

wordt onderhouden door een aantal vrijwilligers. De tuin ligt in Batau-zuid aan de Nedereindseweg naast huisnummer 405.


Via een brugje kom je op een fiets- en wandelpad en aan de rechterkant leidt een houten bruggetje naar deze mooie tuin.


"De kruidentuin is zo’n heerlijke plaats om te ontspannen. In elk seizoen is hier wel wat te beleven. Degenen die hier komen, zie je langs de kruidenperkjes lopen of op een bankje zitten om te genieten van de geuren en de kleuren van de kruiden. Het is als het ware een stukje paradijs in Nieuwegein".


Gewone kruiden zoals tijm en rozemarijn kent iedereen wel. Maar weet u hoe bijvoorbeeld mierikswortel eruit ziet? U kunt het in de kruidentuin zien.


Plukken van kruiden mag helaas niet in de kruidentuin. "Het zou mooi zijn als dat zou kunnen, maar de kruidentuin is simpelweg te klein om heel Nieuwegein van kruiden te voorzien. Binnen de kortste tijd zou hier dan niets meer staan. De kruidentuin is wel een geschikte plaats om op ideeën te komen voor kruiden om thuis zelf te planten"’


Een overzichtsbord bij de ingang laat de bezoekers zien welke kruiden waar staan. Verder vertellen de vrijwilligers u ook graag wat u allemaal aantreft. "Mensen denken bij kruiden vaak aan eten, maar ze hebben meer mogelijkheden. Zo kun je kruiden gebruiken om lekker te geuren of voor genezing. Maar let daarbij op! Kruiden in kleine hoeveelheden kunnen goed zijn voor de gezondheid, maar in grote aantallen juist giftig."


Bron en meer informatie

* Facebook Kruidentuin (tevens foto's)

* HardloopForens

Kruidentuin
Kruidentuin
Kruidentuin