Yestermap

Park Oudegein

1977

Verrassend Nieuwegein

Het Stadspark Oudegein is een groene long van Nieuwegein en biedt veel recreatieve mogelijkheden. Er zijn prachtige fiets-, wandel-, en vaarroutes beschikbaar.


In het park is een zogeheten Toeristisch Overstap Punt (TOP) gelegen nabij horecagelegenheid Jack's Grillhouse. Bij deze TOP bevinden zich oplaadpunten voor elektrische fiets en auto en een fietspomp. Hier kunt u pauzeren, kano’s huren en informatie verkrijgen over het omliggende gebied. Ook zijn er meerdere fiets- en wandelroutes beschikbaar.


Het Stadspark Oudegein is aangelegd in 1977. De sporen van de oorspronkelijke Oude Geinsche Polder zijn nog goed te herleiden. Verder is er een grote centrale vijver met enkele kleinere waterpartijen en zijn er ligweides aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere Huis Oudegein. Ook kun je in het park discgolf spelen (een fraaie frisbeegolfbaan van 2.5 km) en zijn er ook een natuurijsbaan, Coopertestbaan en een trimtoestel.


Centraal gelegen in Stadspark Oudegein ligt het Natuurkwartier dat uit vier delen bestaat: Museum Warsenhoeck, de Oudegeinse Poldermolen, de kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum. Lezingen, cursussen, excursies en tentoonstellingen bieden hier volop mogelijkheden voor jong en oud. U kunt hier van alles ontdekken over de planten en dieren en de cultuurhistorie van Nieuwegein en omstreken. Op is meer informatie te vinden en staat ook de agenda met de activiteiten in het Natuurkwartier.


Het Stadspark ligt langs een druk bevaren Vaart, (de Doorslag) die naar IJsselstein en Utrecht gaat. Naast een hoge natuurwaarde levert het Stadspark dus ook veel recreatieve mogelijkheden.


Bron en meer informatie:

* TOP Stadspark Oudegein (Heuvelrug)

* Speciale Facebookpagina Park Oudegein (Johan Nebbeling); tevens foto's.

Park Oudegein