Yestermap

DE KOM, stadstheater en kunstencentrum

Verrassend Nieuwegein

DE KOM, stadstheater en kunstencentrum is sinds september 2012 gevestigd aan het Stadsplein. In het veelzijdige gebouw komen vele vormen van kunst en cultuur samen. DE KOM vormt een bindende factor tussen alle mensen die er vormgeven aan hun culturele ontwikkeling.


DE KOM wil dé culturele ontmoetingsplek voor Nieuwegein zijn, een (mobiel) huis van verbeelding waar iedereen zich thuis mag voelen en kan ontdekken en groeien.


We streven ernaar om alle praktische, sociaal-maatschappelijke en emotionele drempels weg te nemen. Met alles wat we in huis hebben, alle kennis, alle inspiratie en alle bevlogenheid, willen we meer mogelijk maken voor meer mensen.


Onze missie

Wij verleiden mensen tot het ontwikkelen van hun talenten en het opdoen van cultureel bijzondere ervaringen, die sterk bijdragen aan hun gevoel van welbevinden en verruiming van hun sociale en intellectuele vaardigheden. Wij willen ervoor zorgen dat alle inwoners van ons verzorgingsgebied kunnen en willen participeren in onze activiteiten.


Het gebouw

DE KOM, stadstheater en kunstencentrum is een cultuurinstelling om trots op te zijn. Het opvallende, mooie gebouw is ontworpen door architect Frits van Dongen van de Architekten Cie. Zowel cursisten van het kunstencentrum als bezoekers van het stadstheater kunnen er hun hart ophalen aan kunst en cultuur.


Bron en meer informatie

DE KOM, stadstheater en kunstencentrum


DE KOM, stadstheater en kunstencentrum