Yestermap

Fanfare Sint Wiro

Nationale Muziekloterij

Fanfare Sint Wiro uit ’t Reutje… Menigmaal wordt na het voorstellen de tegenvraag gesteld “waaruit?”. Buurtschap ’t Reutje behoorde tot de toenmalige gemeente Sint Odiliënberg welke nu is overgegaan tot de gemeente Roerdalen.


Fanfare Sint Wiro is opgericht in 1928. De fanfare is ontstaan uit de schutterij Sint Wiro en de daaraan gekoppelde burgerwacht welke in 1914 opgericht is voor angst voor opstanden. Diverse mensen uit het Reutje speelden in de jaren twintig mee in de harmonie van St. Odiliënberg. Op een gegeven moment ging het minder met zowel Schutterij Sint Wiro als de burgerwacht. Het idee kwam om een fanfare op te richten. Toen dit besluit eenmaal genomen was gingen vrijwel alle leden van de harmonie die uit het Reutje afkomstig waren over naar de nieuwe “fanfare Sint Wiro”. Van het kapitaal dat over was uit de schutterij werden instrumenten gekocht. Sinds de oprichting is Sint Wiro uitgegroeid van een vereniging met tien, tot een vereniging met ruim honderd leden waarvan 65 musicerend.


Vanaf 1950 werd, begonnen in de 4e afdeling, geregeld deelgenomen aan concoursen, waar men langzaam maar zeker, even geregeld promoveerde naar een hogere afdeling.


Bron en meer informatie

Website / Facebook

Fanfare Sint Wiro