Yestermap

Bij de Fortwachter

Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve

Bij de Fortwachter, een groen koffiehuis, B&B én buitenplaats op het mooiste groene, verborgen plekje van Nieuwegein, is geopend.


De Fortwachter heeft dit monumentale gebouw omgetoverd tot knus plekje en onze take-away en picknickweide op Fort Jutphaas is sinds kort geopend: van woensdag tot en met zondag van 9.30 tot 18.00 uur.


We hebben een heerlijk picknickterras op het prachtige Fort Jutphaas, waar volop ruimte is voor de natuur en waar je neerstrijkt tussen de talloze vogels, zeldzame vlinders en rondhuppelende konijntjes. We werken zoveel mogelijk circulair en lokaal, zowel in het café als in de tuin er omheen: op ons menu staan o.a. lokale koffie van Nordkapp, gebakjes van de Bijzondere Taartenfabriek en duurzaam fruitijs van NICE.


Kom langs voor een rondje over het fort, om met de kinderen te spelen in de speeltuin om de hoek en voor iets lekkers bij ons! We zijn het allerbeste bereikbaar met de fiets of te voet: door onze Unesco-status zijn we namelijk bij talloze fiets- en wandelroutes aangesloten, waaronder de Hollandse Waterlinieroute. Ook kun je zelfs bij ons komen logeren: in onze B&B .... slapen in Unesco Werelderfgoed, met uitzicht op de appel- en perenbomen en met ‘s ochtends de geur van verse koffie.


Naast dat we een 'gewone', groene en knusse horecalocatie zijn, organiseren we mét en vóór de buurt vooral ook veel kleine activiteiten organiseren. Denk hierbij aan lezingen, workshops en wandelingen. Daarmee zijn we niet alleen een onderneming, maar zijn we ook een stichting in oprichting om zodoende cultureel-maatschappelijk een bijdrage kunnen te leveren aan de regio én aan het borgen van de historie van het fort.


Onze bezoekers vertellen we graag over de rijke geschiedenis van Fort Jutphaas, over de bijzondere natuur die ons omringt, en de groene oplossingen van de toekomst. Ook informeren we je graag over wat er buiten de Fortgracht gebeurt: we zijn goed op de hoogte van leuke activiteiten in de regio Nieuwegein én in de provincie Utrecht.


Kom gezellig langs, en volg ons op social media @bijdefortwachter.


Bron en meer informatie:

* www.bijdefortwachter.nl

* www.facebook.com/bijdefortwachter


Bij de Fortwachter
Bij de Fortwachter
Bij de Fortwachter
Bij de Fortwachter
Bij de Fortwachter