Yestermap

Robin-Food

Verrassend Nieuwegein

Stichting Robin-Food voor iedereen die het nodig heeft.


Samen met een team van vrijwilligers serveert de Stichting Robin-Food iedere dinsdagavond in Buurtplein Galecop aan het Thorbeckepark vanaf 17.30-99.30 uur aan alle gasten een driegangenmenu. De ingrediënten worden gesponsord door enkele supermarkten uit Nieuwegein en giften van betrokken inwoners.


“We willen de doelgroep die we voor ogen hebben een normale maaltijd geven. Restaurantniveau willen we het niet noemen, maar gewoon zoals vroeger: wat je at bij moeders thuis of bij oma. Een goede pot.” Wat er zoal op het menu staat? “Als voorgerecht bijvoorbeeld ragout, meloen met ham, soep of een broodplankje. Het hoofgerecht is vegetarisch/halal bereid en bestaat uit aardappelen, groenten en vlees(vervangers). Het toetje is steeds een verrassing.”


Deelnemers hoeven zich maar één keer aan te melden om wekelijks aan tafel te schuiven. “Als je eenmaal deelnemer bent bij Robin-Food, dan verwachten we dat je wekelijks komt. Lukt dat een keer niet en je weet het van tevoren, dan geef je dat door. Weet je het last-minute, dan app je. We hebben er een hekel aan om eten weg te gooien.”


NB. En nu vanaf 6 april ook elke donderdag in de buurthuiskamer op Leemwal 3 in Merwestein!


Naast het gratis driegangenmenu doen wij Soep van de fiets. Een maandelijkse activiteit waar we op straat gratis soep met een broodje serveren.


Bron en meer informatie:

* Website

* Doneren? Graag!

Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food
Robin-Food