Yestermap

Muziekcentrum van de Omroep

Bigbands Theaters

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), thuisbasis van het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en Metropole Orkest, biedt spraakmakende concertprogramma’s met topsolisten en topensembles voor een publiek van jong tot oud.


Daarnaast verhuurt het MCO hoogwaardige en sfeervolle zalen en studio’s voor opnames, repetities, bijeenkomsten of evenementen.


Op donderdag 11 november was er in Studio 1 een Big Ban Meeting. Drie big bands uit de top van de Nederlandse Big Band-wereld delen het podium: *USBB – Utrechtse Studenten Big Band o.l.v. Daan Bogers / *Bigband Blast! o.l.v. Nils van Haften / * The West Coast Big Band o.l.v. Nils van Haften. Het werd een prachtige stijlgids van de moderne Big Bands, unieke aanpakken, unieke arrangementen, prachtige solisten en een hoog semi-professioneel niveau. Alle reden voor deze bands om de stoute schoenen aan te trekken en dit concert met veel plezier en lef op te zetten… Op een plek waar met het Vara’s Dansorkest, de Skymasters en nu het Metropole Orkest fantastische ijkpunten zijn geslagen onder de wereldwijde bigbandcultuur.


Bron en meer informatie

* Website (algemeen)

* Big Band Meeting

Muziekcentrum van de Omroep