Yestermap

Koninklijk Theater Carré

Bigbands Theaters

Circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré opende in 1887 de deuren van zijn majestueuze theater aan de Amstel. Daarvóór had hij een rondreizend circus, bekend om zijn fameuze paardennummers. Oscar Carré kende de glitter en glamour, het applaus, maar ook de zakelijke kant van het theaterleven. Nadat hij triomfen vierde in heel Europa vestigde hij zich in Amsterdam. Het gezin Carré woonde in de bedrijfswoning waar nu de statige Loge Foyer is.


Carré heeft naast het beroemde Wereldkerstcircus nog veel meer te bieden. Van cabaret tot concerten en van toneel tot musicals, Koninklijk Theater Carré heeft voor ieder wat wils. Nationale en internationale grootheden uit de wereld van circus, variété en muziek hebben in Carré hun grootste triomfen gevierd. Carré staat dan ook in de top drie van bekende culturele merken. Bovendien is het theater een belangrijke speler op de zakelijke markt en het decor voor kleine en grote evenementen, zoals congressen, productpresentaties en premières.


Het Glenn Miller Orchestra was op 1 mei 2014 live in het Koninklijke Theater Carré. De Big Band reisde door Europa met hun nieuwste show "The History Of Big Bands” o.l.v. Wil Salden. Naast de welbekende Glenn Miller hits zoals ‘In The Mood’, ‘Moonlight Serenade’ en‘ The Saint Louis Blues March werden vanzelfsprekend ook vele evergreens van andere muzikale beroemdheden zoals Tommy Dorsey, Benny Goodman en Frank Sinatra ten gehore worden gebracht.


Bron en meer informatie

Website

Koninklijk Theater Carré