Yestermap

Toneelvereniging De Dorpsspelers al ruim 65 jaar

1954

Verrassend Nieuwegein

Toneelvereniging De Dorpsspelers is al jaren een begrip in Nieuwegein en omstreken. Onze vereniging is opgericht in 1954 en bevat momenteel 17 actieve leden, waaronder spelers, een regisseur, inspeciënte, decorontwerper en decorbouwers en ereleden.


Wij zijn een enthousiaste vereniging zonder subsidie met bijna 400 donateurs. Iedere maandagavond komen wij bij elkaar in onze oefenruimte en wordt er hard gewerkt om weer een goede productie neer te zetten. Maar ook het sociale aspect verliezen wij niet uit het oog. Zo wordt er na de repetities altijd nog nagezeten om -onder het genot van een hapje en een drankje- nog even lekker met elkaar te kletsen en van gedachten te wisselen. In de periode na de voorstellingen in januari gaan wij gezamelijk een hapje eten in ons clubhuis en gaan we onze prestaties bekijken op DVD, later in het jaar houden wij ons bezig met improvisatietoneel, doen we met een aantal mensen mee aan de avondvierdaagse in Nieuwegein en bezoeken wij voorstellingen van collega amateur toneelverenigingen.


Vier maal per jaar verzorgen wij een voorstelling in theater "de Kom" in Nieuwegein. Dit zijn altijd kluchten of blijspelen en een enkele keer een musical.


Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar mensen die ons team willen komen versterken. Speelervaring is niet noodzakelijk, ook mensen die anderszins bezig willen zijn met toneel zijn van harte welkom.


Bron en meer informatie

Website / Facebook

Toneelvereniging De Dorpsspelers al ruim 65 jaar
Toneelvereniging De Dorpsspelers al ruim 65 jaar
Toneelvereniging De Dorpsspelers al ruim 65 jaar