Yestermap

Volksdansgroep Minka

1977

Verrassend Nieuwegein

Volksdansgroep Minka bestaat sinds 1977.


De naam Minka is een van oorsprong Bulgaarse dans. Minka telt zo’n 30 leden, zowel beginners als gevorderden. We dansen op donderdagavond (als het weer mag vanwege de ontwikkelingen rond corona).


We zijn een groep mensen die met veel plezier danst op muziek uit diverse landen en streken, onder leiding van de nieuwe dansdocente Sibylle Helmer.


Zowel oude, traditionele dansen als moderne, nieuwe dansen, gemaakt door hedendaagse choreografen staan op het repertoire. Er worden ieder seizoen meerdere nieuwe dansen aangeleerd, maar ook oude dansen worden regelmatig herhaald.


Spreekt dansen je aan, zoek je inspannende ontspanning bij een gezellige groep en wil je nieuwe mensen leren kennen?


Zaterdag 2 juli was er de feestelijke opening van de nieuwe danslocatie van Volksdansvereniging Minka (bestaat dit jaar al 45 jaar!) in het gloednieuwe Buurtplein De.Componist.


Op 8 september start de Volksdansverniging in dus deze nieuwe danslocatie én ook met de nieuwe dansdocent ... Sibylle Helmer.


Zin om mee te doen? Vanaf donderdag 15 september kan dat. Neem dan wel van tevoren contact op met Ellen Jansen ... 06- 11286042. De beginnersgroep begint om 19.30 uur en de gevorderden om 20.30 uur.


Bron en meer informatie

Website / Facebook

Volksdansgroep Minka
Volksdansgroep Minka