Yestermap

Solid Bigband

1990

BigbandsForever - Geschiedenis


Solid Bigband is in Gemert opgericht in 1990 onder de naam The Talk Of The Town. De bigband was een soort doorstart van de jazz- en bluesband Theo And Friends uit 1986.


Ton van Wieringen richtte de band op. Hij speelde eerst mee op gitaar, maar verruilde deze later voor de baritonsaxofoon.


Van simpele arrangementen van Theo & Friends voor een deel van de band en fanfarepartijen voor een ander deel naar een echte bigband. Dat was de opgave voor Erwin. Wat opviel aan de band was de eigenzinnige repertoirekeuze. Geen kopieën van stukken die alle beginnende bands spelen, maar werk van moderne arrangeurs als Maria Schneider, Frank Mantooth, Jeff Jarvis, Matt Harris en de bandleider Erwin van Wieringen zelf.


Onze repetitieruimte was de kantine van een wasserij. We konden daar gebruik maken van een opslagruimte. Het nadeel was de slechte akoestiek en er was geen bar.


De band trad regelmatig op in Gemert en omstreken en was in 1991 voor het eerst te horen op een bigbandfestival; het Bavaria Big Band Festival.


Anno nu ... Solid Bigband is nu gevestigd in het Brabantse Beek en Donk en wordt gevormd door 17 enthousiaste muzikanten en een zangeres. Rob Spelberg begeleidt de bigband. Het repertoire bestaat uit moderne jazz en funk van onder andere Chick Corea, Les Hooper, Frank Mantooth, Bob Mintzer en Sammy Nestico.


Kijk hier en hier voor meer informatie.Solid Bigband