Yestermap

Jeugdcursus Bigband van Rick Raakt

Bigbands en bigbandmuziek voor Jeugd en Jongeren

Swingen met de JeugdBigBand

Wat is er nou toffer dan samen muziek maken in een bigband? Verwacht scheurende saxofoons, knallend koper en een groovende ritmesectie. Zowel jonge honden als ouwe rotten die graag hun kennis delen zijn van harte welkom, om zo samen te werken aan een lekker stuk swing.


De normale bezetting bestaat uit:

5 saxofoons (2 alt, 2 tenor, 1 bariton), 4 trompetten, 4 trombones, piano, gitaar, basgitaar/contrabas, drums & percussie, zang.


Wat kun je verwachten?

* Vanaf A-niveau mag aangesloten worden, op saxofoon (alt, tenor, bariton), trombone of euphonium, trompet, piano, gitaar, basgitaar/contrabas, drums en zang!

* Je maakt kennis met lichte (jazz)muziek. Repertoire leer je spelen in de traditie van de echte Big Bands, zoals die van Count Basie, Glenn Miller en Duke Ellington, maar ook eigentijdse bands zoals New Cool Collective Big Band. Denk daarbij aan stukken als ‘Pink Panther’, ‘Peter Gunn’, ‘Soul Bossa Nova’, maar ook echte jazz-klassiekers als 'Mack the Knife' en ‘Summertime’.

* Tijdens de repetities wordt gewerkt aan samenspel, jazz-opvatting en soleren. Ook komt de begeleiding van vocalisten aan de orde.


RICK

RICK brengt kunst en cultuur naar het onderwijs en de samenleving. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen. Via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk delen we onze kennis en liefde voor kunst, ontwikkelen we talenten en maken we belangrijke thema’s bespreekbaar.


Kijk hier voor bron en meer informatie.

Jeugdcursus Bigband van Rick Raakt