Yestermap

Rondvaarten Fluisterboot 'Andante', Watersportweg t.o. 11

2003

Vlaardingen

www.srvv.nl of reserveren Watersportweg 11 (Polderpoort)


De eerste Vlaardingse fluisterboot 'ANDANTE' werd in mei 2003 in de vaart gebracht. De boot kreeg bij de doop de roepnaam 'ANDANTE' mee, een term uit de muziek, omdat de boot aangedreven wordt door een stille elektromotor. Deze eerste Vlaardingse fluisterboot heeft in Vlaardingen dienst gedaan tot en met het vaarseizoen 2009. Hij werd opgevolgd door een nieuwe boot, die nog lager in het water ligt (dus nog makkelijker onder brugjes door kan), en voorzien is van een toilet.


De Fluisterboot neemt u, zowel in groepsverband als tijdens de individuele rondvaarten op woensdag, zaterdag en zondag, mee op een tocht door het fraaie natuurgebied de Vlaardingse Vlietlanden gelegen in Midden-Delfland. Midden-Delfland is een groen en agrarisch gebied, dat bestaat uit verschillende polders. Het staat ook wel bekend als het "Kleine Groene Hart". Met de Fluisterboot Andante komt u op plaatsen waar u waarschijnlijk nog nooit bent geweest. Aan boord vertelt uw gids over deze prachtige omgeving.

Vertrekpunt is de kade tegenover Polderpoort, Watersportweg 11. Het Japans restaurant van sportcentrum Polderpoort biedt u naast een ruime parkeergelegenheid ook de mogelijkheid om op hun terras te genieten van een drankje en een hapje. U vaart ongeveer anderhalf uur door de natuur van Midden-Delfland en de Vlietlanden. Kaartjes reserveren en meer informatie op de website.

Mooi weer is bij een vaartochtje natuurlijk welkom. Maar ook bij slecht weer gaat de rondvaart gewoon door. De boot is namelijk voorzien van een kap, zodat u droog en beschut kunt genieten van de omgeving.