Yestermap

Boerderij De Middenhof

1982

Eten & Drinken in Nieuwegein

Boerderij De Middenhof is gevestigd in een 19e eeuwse boerderij in de wijk Zuilenstein.


Na bijna 40 jaar “Boerderij de Middenhof” en een pandemie verder is er door deze authentieke boerderij een nieuwe frisse wind gaan waaien.


De wereld verandert en ook de Middenhof gaat met de tijd mee. Het huidige team heeft de boerderij omgetoverd tot een ware gastronomische boerderij, waarin meerdere restaurants gevestigd zijn.


De Brasserie

Wie kiest voor een avondje culinair genieten komt al snel terecht in de brasserie in 't Voorhuis. Hier kunt u genieten van een heerlijk avondje uit! Een keuze uit de a-la-carte menukaart of een complete 3, 4, 5 of ? gangen diner behoort tot de mogelijkheden. De brasserie is zowel geschikt voor een zakelijk diner als met man/vrouw, vriend/vriendin, familie etc. In de brasserie is ook de authentieke wijnkelder te vinden, hier kunt u ook zelf een flesje wijn naar keuze uitzoeken, hoe leuk is dat?! Op het terras van de brasserie wordt ook van woensdag t/m zondag de lunch geserveerd!


Tapas restaurant

‘La Casa Verano’ is hét tapas restaurant van Nieuwegein en omstreken. Het Tapas restaurant is het 3e restaurant in Boerderij de Middenhof. In de voormalige ruimte van de "oude" bistro zullen wij direct na de "Corona lock down" openen, met voor de Middenhof en haar gasten, een nieuw concept! Er is bewust gekozen voor een aparte naam, website etc. om zo differentiatie aan te brengen tussen de restaurants. Dit gedeelte van de boerderij werd vroeger gebruikt als "zomerhuis" waar de boerenfamilie in de zomermaanden verbleven. Vandaar de naam La Casa de Verano (=het zomerhuis in het Spaans).


Pannenkoeken & Pizza's

Op De Deel in het pannenkoekenhuis is het assortiment verder uitgebreid met Pizza’s! Naast de traditioneel gebakken pannenkoeken met speciaal voor het pannenkoekenhuis samengestelde bloem van de molen uit IJsselstein, worden er pizza’s gebakken in een hout- gestookte oven en dat proeft U! Alle gerechten worden bereid in de open keuken en kunnen de “kids” kijken hoe hun pannenkoek- of pizza wordt gebakken. Voor de kleine kids is er een gezellige speelhoek zodat u gezellig kunt nagenieten wanneer de kids zich vermaken. Kortom u bent van harte welkom met uw hele gezin, familie en vrienden.


Bron en meer informatie (ook over de andere mogelijkheden)

Website / Facebook


Tips ...

* Pal naast de boerderij ligt de locatie waar vroeger Kasteel Vronestein was gelegen.

* Boerderij De Middenhof speelde ook een rol in de 2e Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 kwam een groot aantal kolenschuiten in Jutphaas aan. Zij brachten, volgens een verslag van de burgemeester van Jutphaas, maar liefst 5.000 Veenendalers naar het dorp. Zij moesten evacueren, omdat ze in het gebied woonden dat bij de versterkte Grebbelinie hoorde waar zwaar werd gevochten. Kijk voor bron en meer informatie via bit.ly/2PPICSE.

* De boerderij ligt ook aan de wandel- en fietsroute van "Wandelen & Fietsen in Jutphaas".

* In Boerderij De Middenhof worden regelmatig proeverijen georganiseerd van het Nieuweginse bier Zevenstar.


Boerderij De Middenhof