Yestermap

Voet- / Fietsveer Vrevia

Verrassend Nieuwegein

De leukste manier om van Vreeswijk naar Vianen te gaan (of omgekeerd), is met het Voet- / Fietsveer Vrevia. Je hebt op het pontje een prachtig uitzicht over de Lek, op de Oude Lekbrug en op de bruggen van de A27 en de A2. Zowel aan de Vreeswijkse kant als aan de Viaanse kant staan genoeg bankjes waar je heerlijk kunt zitten om over de rivier te staren en te genieten van het uitzicht en de schepen die voorbij varen.


'Ons pontje' tussen Nieuwegein en Vianen is toegankelijk voor voetgangers, fietsers. Scootmobielen, rolstoelen, duo-fietsen en tandems zijn welkom. Brommers en scooters met een geel kenteken zijn wettelijk niet toegestaan. Voetgangers betalen € 0,80 per overtocht, fietsers betalen € 1,20.


Het veer wordt veel gebruikt door scholieren uit Vianen en omliggende dorpen die in Nieuwegein naar de middelbare school gaan. Voor € 40,00 kunnen zij het gehele jaar op schooldagen van de pont gebruik maken.


Maak ook eens gebruik van het voet- fietsveer tijdens een dagje op de fiets of wandeling. In de buurt van Vianen en Nieuwegein is het fijn recreatief fietsen en wandelen. Er zijn mooie routes en er is veel te beleven. Aan de kant van Vianen is een Toeristisch Overstap Punt. En natuurlijk maken ook "toeristen" van de veerpont gebruikt.


Het veer wordt geëxploiteerd door de stichting Vrevia in samenwerking met Museumwerf Vreeeswijk en ligt in de nabijheid van de haven van Zeilvereniging De Lek.


Bron en meer informatie

Voet- / Fietsveer Vrevia


Voet- / Fietsveer Vrevia
Voet- / Fietsveer Vrevia
Voet- / Fietsveer Vrevia
Voet- / Fietsveer Vrevia
Voet- / Fietsveer Vrevia