Yestermap

Bigband Meets Choir

4 swingende bigbands, 4 energieke koren, 4 geweldige gastsolisten en dat verspreid over 4 concertlocaties in heel Nederland. Dat is in een notendop het project ‘Bigband meets choir‘! Een project van Stichting BigbandsForever met Hans van Wingerden als projectleider.

Op deze pagina lees je alles over de deelnemers en waar je de tickets kunt kopen om een van de prachtige concerten te bezoeken. Het aantal tickets is beperkt en kosten slechts € 10,- (incl. reserveringskosten), dus regel vandaag nog een plek en mis het niet!

Dit is een project van Stichting BigbandsForever; de enige branche-organisatie voor bigbands. Benieuwd wat deze stichting allemaal doet en wat ze voor jouw bigband kan betekenen? Kijk dan naar de website www.bigbandsforever.nl.

Met dank aan de ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen we deze eerste reeks gelijk flink uitpakken.

Maar wat houdt dit project nu precies in?

In deze eerste reeks koppelen we amateurbigbands aan lokale amateurkoren. Ieder koppel gaat in het 2e kwartaal van 2023 een spetterend concert geven in het theater gecombineerd met een professionele regionale instrumentalist als gast!

Wat wordt er van de bigband verwacht en wat gaan wij regelen?

Dit verwachtten we van de bigband en het koor:
* Bigband en koor komen uit dezelfde plaats of uit dezelfde regio.
* De eerste contacten naar het koor zijn door de bigband gelegd zodat wij het vanaf daar hebben opgepakt.
* Er is een datum geprikt in mei/juni 2023 om het concert te plannen.
* Bigband en koor repeteren het grootste deel van de tijd kun eigen materiaal.
* Voor de concerten zal er voldoende reclamemateriaal zijn. De leden van de bigband en het koor wordt gevraagd actief deel te nemen in het verspreiden hiervan zodat we voor een gevulde zaal kunnen optreden!
* En uiteraard zal iedereen zich tot het uiterste inspannen om dit project tot een geweldig succes te maken!

Dit gaan wij allemaal regelen/organiseren:
* Wij inventariseren welke muziekstijlen een uitdaging zijn en hebben naar aanleiding daarvan 10 nieuwe arrangementen laten maken voor bigband en koor.
* We huren een professionele zangcoach (Natascha Den Toom) in die 1x langskomt bij het koor om te ondersteunen bij het instuderen van de arrangementen.
* We huren een professionele bigbandleider (Jasper Staps) in die 1x langskomt bij de bigband om te ondersteunen bij het instuderen van de arrangementen.
* We huren een professionele instrumentalist (t.b.a.) in om als gastsolist mee te spelen tijdens de concerten.
* We regelen en huren het theater en we regelen de ticketverkoop. We proberen de prijzen zo laag mogelijk te houden zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken.
* We zorgen voor geweldige posters en flyers om de concerten kenbaar te maken in de omgeving.

Vanwege de ondersteuning van het Fonds Cultuurparticipatie kunnen we deze eerste reeks heel veel betekenen qua organisatie en inhuren van professionele musici. Hierbij is geen extra investering van de participanten nodig, dus mis je kans niet om dit seizoen mee te doen aan dit prachtige project.

De deelnemende bigbands en koren zijn:
* Utrecht: Jazzalike bigband & Score
- 21 mei 2023 - 14:00 - ZIMIHC theater Zuilen - Utrecht
* Enschede: Fraggle Jazz Orchestra & Jazzkoor Enschede
o 16 juni 2023 - 20:00 - Grote kerk - Enschede
* Gorcum: Bigband Gorcum & Popkoor 0183
o 10 juni 2023 - 20:00 - De Lockhorst - Sliedrecht
* Den Haag: Swing time bigband & Chosen Gospelchoir
o 2 juli 2023 - 14:00 - Theater Koningshof - Maassluis

BigbandsForever
BigbandsForever is, als de enige branche-organisatie voor bigbands, een stichting, nauw samenwerkend met de KNMO. Een landelijke koepel-, belangen-, service-, kennis- én vrijwilligersorganisatie met als doel:

* het (doen) stimuleren en vergroten van de bigbandcultuur in Nederland;
* het (doen) bevorderen van de bigband-muziekoefening;
* het (doen) behartigen van de gezamenlijke belangen van de (amateur) bigbands en hen in hun functioneren te versterken.

De organisatie bestaat uit een dagelijks Bestuur, Adviseur, Comité van Aanbeveling, Ambassadeurs en RegioCoördinatoren.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting BigbandsForever (www.bigbandsforever.nl en meld je aan op een van de social media kanalen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur.

Visit website