Yestermap

Dagje Diepenheim

WELKOM IN DE HEERLIJCKHEID DIEPENHEIM

* Centrum van moderne kunst met tal van prachtige galerieën.
* Van oudsher bekend om zijn kastelen/havezaten, met mooie, in stijl aangelegde tuinen en parken.
* Voor een bezoek aan ‘Old Deep’n, watermolen ‘Den Haller’ en het nabijgelegen Oranjemuseum.
* Voor prachtige wandelingen door een parkachtige, bosrijke omgeving, langs de meanderende Regge, Molenbeek en de Schipbeek.
* Vertrekpunt voor fietstochten (o.m. de zes kastelenroute) en mountainbikeroutes, ook naar het vijfheuvelen dorp Markelo of naar het oude stadje Delden en landgoed Twickel.
* Met z’n jaarlijkse 10 daagse manifestatie Kunstmoment.
* Met evenementen bij het kasteel Warmelo zoals de Middeleeuwse Ridderdagen en de expositie Zandsculpturen.
* Met jaarlijks de Brocante Markt, een Boekenmarkt en de Kerstmarkt.
* Op de 1e zondag van de maand de Heerlijcke Markt – tijdens de wintermaanden binnen in het Cultuurcentrum Herberg de Pol.
* In het laatste weekend van september, de traditionele, historisch betekenisvolle rondgang van de ‘Schutterij Diepenheim’ naar de kastelen/havezaten Nijenhuis, Huis Diepenheim en Warmelo.

NIEUW:
* De oude kern van ’t Stedeke, omgeving ‘De Pol’, is een brandpunt van culturele bedrijvigheid, waar amateurs en professionals (samen) werk maken van kunst.
* Bezoek het gebouw Kunstvereniging Diepenheim, het gerenoveerde Ottenhuis, Cultuur Centrum herberg De Pol, de nieuwe Kunst & Theaterwerkplaats of het Drawing Centre. Alles binnen zo’n 800 meter afstand.
* Laat u verrassen, boeien en inspireren door tal van exposities en voorstellingen.

Uw gastheer en gids Geert Jan Bittink
* Geboren en getogen in Diepenheim. Zijn betrokkenheid bij Diepenheim is niet zo verwonderlijk, want al vanaf begin 1600 woonden zijn voorouders in ’t Stedeke. Met de zoektocht naar de herkomst van zijn familie(naam) nam ook zijn belangstelling toe voor de rijke cultuur historische betekenis van Diepenheim en omgeving. Tijdens de wandelingen vertelt hij over de invloed vanuit het Bisdom Munster, over de Heerlijckheid Diepenheim , over de bewoners van de havezaten rondom Diepenheim, het instituut van borgmannen, over de reformatie en turbulente tijden die achter ons liggen, kortom, over meer dan 900 jaar Heerlijckheid Diepenheim.
* Geert Jan Bittink, hij is graag uw gastheer, uw gids die zich maximaal inzet om de wandeling als onderdeel van een DagjeDiepenheim voor u onvergetelijk te maken.

NB. Een meerdaags verblijf boeken? zie www.vvvhofvantwente.nl.

U kunt ons ook volgen via Facebook pagina DagjeDiepenheim (zie onderstaand).

Wij wensen u prettig verblijf in de Heerlijckheid Diepenheim!

NB. Verklaring kleuren:
* Geel = Algemeen
* Rood = Kastelen en Huizen
* Paars = Galeries
* Blauw = Muziek
* Lichtgroen = Eten & Drinken
* BlauwGroen = Evenementen

DEZE WEBSITE IS NOG IN ONTWIKKELING

Visit website